SÅ LAGAR DU TILL POUCHERADE ÄGG
ÄGG
EN GUIDE TILL HUR DU LAGAR TILL POUCHERADE ÄGG
Knäck 4 ägg och placera dem i var sin kopp eller glas.
Häll upp 2 liter vatten i en kastrull, som du sedan kokar upp. Kom sedan ihåg att snabbt sänka värmen, så det bara sjuder. Koka upp en vid kastrull med ca 2 liter vatten. Ta fram en slev och gör sedan en virvel i vattnet.
Nu ska du väldigt försiktigt släppa ner ett ägg i taget. I vissa fall så kan det vara bra att fösa ihop ägget med den slev du har till hands, så att ägget håller ihop.
Tänk nu på att låta ägget sjuda i 3–4 minuter. Slutligen bör du lyfta upp äggen med en hålslev.
Poucherade ägg kan gärna serveras med lättkokt sparris, lite finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar.