SÅ LAGAR DU TILL ÄGGAKAKA
ÄGGAKAKA
TIPS OCH GUIDE TILL SÅ LAGAR DU TILL ÄGGAKAKA
Följande Ingredienser behövs för att laga till äggakaka
400 g rimmat sidfläsk i skivor
7 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (3 %)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Så här lagar du till äggakaka
1. Stek först fläsket i en stekpanna. Lyft upp det stekta fläsket och håll det varmt.
2. Nästa steg för att laga till äggakaka är att vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en jämn smet. Glöm inte bort att sedan hälla smeten i den varma stekpannan. Stick med en stekspade, under det att äggsmeten stelnar, så att den lösa smeten kan rinna ner och stelna. När äggakakan har stelnat lite på ytan, så se till att vända över den till ett grytlock eller en tallrik.
3. Nu ska du lägga lite margarin i en stekpanna och sedan låta äggakakan försiktigt glida tillbaka ner i stekpannan.
4. Kom nu ihåg att grädda den andra sidan av äggakakan, till dess att den har stelnat helt och hållet.
5. Nu kan du hälla upp äggakakan och servera den med fläsk och lingonsylt.