Välj en sida
äggakaka

SÅ LAGAR DU TILL ÄGGAKAKA

ÄGGAKAKA

TIPS OCH GUIDE TILL SÅ LAGAR DU TILL ÄGGAKAKA

Följande Ingredienser behövs för att laga till äggakaka

400 g rimmat sidfläsk i skivor
7 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (3 %)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar

 

Så här lagar du till äggakaka 

 

1. Stek först fläsket i en stekpanna. Lyft upp det stekta fläsket  och håll det varmt.

2. Nästa steg för att laga till äggakaka är att vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en jämn smet. Glöm inte bort att sedan hälla smeten i den varma stekpannan.  Stick med en stekspade, under det att äggsmeten stelnar,  så att den lösa smeten kan rinna ner och stelna. När äggakakan har stelnat lite på ytan, så se till att vända över den till ett grytlock eller en tallrik.

3. Nu ska du lägga lite margarin i en stekpanna och sedan låta äggakakan försiktigt glida tillbaka ner i stekpannan.

4. Kom nu ihåg att grädda den andra sidan av äggakakan, till dess att den har stelnat helt och hållet. 

 

5. Nu kan du hälla upp äggakakan och servera den med fläsk och lingonsylt.