Välj en sida
Lilla blå rosen

DEN LILLA BLÅ ROSEN

ROSOR

 

Artnr: 1

 

Pris: ej fastställt

BESKRIVNING

Typ: Ros

Märke: Blomriket

Modell: Lilla Blå Rosen

 

 

Information: 

Den lilla blå rosen kom att försvinna ett tag på grund av att vissa typer av bekämpningsmedel av någon anledning angrep just den här arten av ros.

Men, nu börjar vi se att blå rosor gör comeback och det är mycket glädjande, därför att den sticker ut, jämfört med traditionella rosor.

Människor vill gärna ha det som är ovanligt i sina trädgårdar och inte bara ha det som alla andra.

Vi ser nu att den lilla blå rosen börjar sälja riktigt bra igen och ett tag fick den här typen av ros importeras från sydligare breddgrader, där den inte slagits ut på samma sätt.

Rosor är rätt så uppskattat, vilket vi kan se av hur många som köper olika sorter, från olika handlare. Det man måste tänka på är att den lilla blå rosen måste hanteras på ett lite annat sätt än traditionella rosor, så vi inte tar död på arten en gång till.

Tittar du på olika trädgårdar, så är det inte bara enstaka rosor som syns, utan även hela rosenbuskar.

Rosor av olika slag hittar du hos de flesta välsorterade handelsträdgårdar, runt om i vårt avlånga land.

Så här gör du för att plantera den lilla blå rosen!

Under de två första åren så behöver du vara noga med att förse din blåa ros med vatten och det gäller alla olika typer av rosor. Under sommarsäsongen, behöver du vattna riktigt ordentligt. Du behöver också undvika olika former av bekämpningsmedel under hela odlingsprocessen, för att inte ta död på den här unika blåa rosen. 

Här kan ni läsa om hur du planterar rosor och de skötselråd som finns för rosor!