Välj en sida

Världens största legobil Ford Explorer

LEGO

 

Artikelnummer: okänt

Lagerstatus: o

 

Beskrivning

Märke: LEGO

Modell: Ford Explorer

Typ: Världens största legobil

 

Information

Gillar du också att bygga med LEGO? Här får du lite inspiration för dina framtida legobyggen. LEGO har kommit att bli mycket populärt bland både barn, ungdomar och vuxna. 

Det här är världens största legobil Ford Explorer i verklig storlek, som byggts helt i LEGO av personal på Ford Motor Company i Michigan. Världens största legobil har byggts med hjälp av 380.000 legobitar.

Det krävdes hela 22 designers och 2500 timmar, för att färdigställa världens största legobil Ford Explorer som väger 1204 kilo och som har ett underrede som har förstärkts med hjälp av aluminium.

Världens största legobil Ford Explorer, visades upp för första gången på sammansättningsfabriken i Chicago, innan den transporterades vidare med lastbil till LEGOLAND i Florida.

Det som inspirerade personalen på Ford att bygga världens största legobil, har sitt ursprung i deras SUV, modell större som har modellnamnet Ford Explorer. SUV eller som vi säger i Sverige, stadsjeep är ett mycket populärt transportmedel för amerikanska familjer, eftersom bensinen är mycket billigare i Amerika än i Sverige. 

Ford har kommit att satsa mycket på stadsjeepar då de säljer väldigt bra tillsammans med olika pickuper, däribland Ford F150.

Däremot så har det gått dåligt för personbilsförsäljningen, vad gäller just Ford och de har meddelat att de kommer att dra ner eller helst sluta tillverka personbilar. 

Företaget Ford Motor Company, har sitt huvudkontor i Dearborn, Michigan.