Välj en sida

DÄRFÖR BÖR DU ÄTA MER ÄGG

därför för du äta mera ägg

Här presenterar vi information kring varför du bör äta mer ägg

Det finns ett antal orsaker till varför du bör äta mera ägg. Dels handlar det om energi. Ägg är nämligen rika på protein och fett, som gör att din kropp får vad den behöver för att klara av dagens aktiviteter.

Så, det är smart att börja morgonen med att äta ägg till frukost. Genom att äta ägg till frukost så får du en mättnadskänsla och det medför att du minskar ditt behov av att äta mer kalorier i samband med din frukost.

Något annat som vi nu vet är att när du äter ägg, så hjälper det dig att på sikt gå ner i vikt.

 

Medicinska orsaker till varför du bör äta mer ägg

Den medicinska forskningen, visar också att det är bra för minnet att äta ägg. Ägg innehåller nämligen ett näringsämne, som kroppen behöver, nämligen kolin, som stimulerar utvecklingen av hjärnans funktioner.

Sedan framkommer det också att genom att du äter ägg, så har det en positiv effekt på dina ögon, eftersom det skyddar synen. Det är nämligen som så att ägg innehåller två viktiga antioxidanter, nämligen lutein och zeaxantin. De här två antioxidanterna skyddar mot UV-strålar. Därför visar det sig att när du äter ägg regelbundet, så minskar du risken för att drabbas av grå starr.

Vad många inte tänker på är att äggkonsumtion har en positiv effekt vad gäller din skönhet. Det visar sig nämligen att när du regelbundet konsumerar ägg, så påverkas både nakel- och hårtillväxt, men även hudens hälsa. Det hänger ihop med att ägg innehåller E-vitamin, och vissa andra näringsämnen, som kroppen behöver för att du ska hålla dig frisk.

 

7 orsaker till varför du bör äta mer ägg

1. Ägg innehåller E-vitamin, selen och protein, vilket är något dina muskler behöver efter ett träningspass.

2. I och med att ägg innehåller en liten del ett och protein, så håller den ditt blodsocker i bättre balans fram till lunch, vilket innebär att du inte blir panikhungring innan lunch.

3. Proteinet som finns i ägg hjälper dig att hålla vikt och till och med gå ner i vikt. Ett flertal medicinska studier, där man studerat personer som äter ägg till frukost, har påvisat att de har klarat av att hålla sig mätta längre och därmed har de samtidigt ätit mindre under resten av dagen.

4. Det visar sig att ägg gör dig gladare och du får bättre minne. Det här beror på att äggulan innehåller både selen och D-vitamin, vilket har visat sig påverka humöret på ett positivt sätt.

5. Ägg är billig mat. Det går att hitta ägg som kostar cirka 2 kronor/styck. Med tanke på vad som står ovan, så är ägg att betrakta som ett otroligt billigt livsmedel.

6. Ägg kan påverka ditt sexliv positivt. Det beror på att ägg bland annat innehåller zink, som på något sätt styr individens sexlust och det gäller för både män och kvinnor. Dessutom visar det sig att när individen lider brist på zink, så kan det leda till minskad sexlust.

7. Det går att göra mycket med ägg.  Exempel på rätter som innehåller ägg är
Kokta ägg, omelett, stekt, äggröra, ägg på toast, pocherat ägg, pad thai. Således går det att variera väldigt mycket när vi använder ägg i samband med olika måltider.

 

Finns det några risker med att äta mer ägg

Enligt amerikansk forskning, så finns det ett samband mellan äggkonsumtion och hjärtproblem. Då handlade om personer som äter 1.5 ägg per dag, jämfört med de som inte äter ägg. Boven i dramat sägs vara äggets kolesterol. Det märkliga i det här sammanhanget, är att tidigare studier inte visat några som helst samband mellan konsumtion av ägg och hjärtsjukdomar.

 

Här kan du läsa en text om hur du lagar till det perfekta ägget.