Välj en sida

ÄGG

 

ÄGG ÄR NATURLIGT SOM LIVSMEDEL

Har ni tänkt på hur vanligt det är med ägg i många av våra maträtter. Det är ju lite jobbigt för de som är allergiska mot ägg och äggprodukter.

Ägg kan som sagt användas på flera olika sätt, däribland stekta ägg, kokta ägg, äggröra, äggakaka och poucherade ägg.

Det har förekommit diskussioner inom den medicinska forskningen vad gäller hur mycket eller hur lite ägg vi bör äta.

En del har påpekat att ägg kan vara problematiskt på grund av Kolesterolet. Andra forskare håller inte med.

Det finns dem som däremot anser att vi bör äta mera ägg, då det innehåller både vitaminer och andra viktiga proteiner som kroppen behöver för att klara av dagens aktiviteter och det är därför lämpligt som livsmedel till din frukost, eftersom det ger en mättnadskänsla och det är ett relativt billigt livsmedel.

KLIMATSMART ÄGGPRODUKTION

Det du som konsument bör känna till, är att all äggproduktion i Sverige är klimatsmart.Det mest klimatsmarta är ägg från inredda burar, eftersom de har lägre foderförbrukning per kilo producerat ägg, vilket anses vara positivt ur miljösynpunkt.   Som konsument bör du också känna till att svenska ägg är garanterat salmonellafria, tack vare att det finns ett mycket väl utbyggt kontrollprogram.  

steka ägg
därför för du äta mera ägg

VAD KAN DU GÖRA MED HJÄLP AV ÄGG?